EMS-träning

Jag har väldigt länge velat prova EMS-träning hos Bionic men tiden har inte räckt till. Igår hade jag en eftermiddag avsatt för min egen del. Började med en promenad in till stan i lugn takt. Att strosa fram utan att stressa var så härligt. Studenttider som det är så var det många härliga studentflak att titta på längs vägen.

Vad är EMS-träning? EMS betyder elektrisk muskelstimulering och går till så här:

  • Vid EMS-träning har man på sig en funktionsväst, ett bälte och band med elektroder.
  • Genom dessa elektroder flödar ofarliga elektriska impulser som fungerar som en förstärkare till naturliga nervimpulser i kroppen.
  • Impulserna stimulerar 90% av kroppens muskler och dessutom gör de övningarna mycket mer intensiva än vid vanlig träning!

EMS betyder elektrisk muskelstimulans och är en relativt ny träningsmetod. De elektriska impulserna stimulerar dina muskler och skapar en högintensiv styrketräning utan vikter. Träningen ska vara väldigt skonsam för kroppen, lätt att anpassa och fungerar de flesta. 

Igår tränade jag 90% av alla muskelgrupper samtidigt i fyra sekunders intervaller. På så sätt blir EMS-träningen effektiv och intensiv och varar därför i bara 20 minuter. I kroppen kändes det veklingen som jag tränat mycket längre. Somnade både snabbt och gott på kvällen.

Idag en dag efter träningen har jag en brutal träningsvärk i framför allt rumpan men även i biceps. Dag två brukar nästan alltid vara den värsta dagen med träningsvärk så vi får se om jag ens kan gå imorgon 🙂 Hur det än blir ska jag tillbaka till Bionic nästa vecka för ytterligare ett pass.

https://www.bionic-sport.com/sv/

Lämna en kommentar