Träning & Kost

Starkare med bra matvaror

Vad man äter är minst lika viktigt för att må bra. Jag är licensierad kostrådgivare och hjälper dig med att förbättra dina matvanor och uppnå dina hälsomål. En balanserad kost som fungerar för din livsstil och ger hållbara långsiktiga resultat är målet. Oftast kombinerar jag kostrådgivning med personliga träningsprogram för att skapa positiva synergieffekter.

Tillsammans planerar vi din effektiva träning

Vad vill du få ut av din träning? Kanske komma igång, få kontroll över vikten, bli piggare och starkare, träning under eller efter graviditet? Vill du bli uthålligare eller kanske rörligare? Oavsett vad så börjar vi med att prata igenom hur du ser på träningen och hur du når dina mål, oavsett om du siktar mot trädtopparna eller stjärnorna. Vi går igenom din vardag och hittar de tillfällen som behövs Många av mina kunder kombinerar personlig tärning med en skräddarsydd kostplan för maximal effekt.

Stark med fysisk aktivitet

Forskningen visar att det finns ett positivt samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och hälsosamma hjärnfunktioner, t.ex. kan fysisk aktivitet påverka minne och koncentration och skydda mot depression och demens. Vi vet också idag att virusinfektioner såsom Coivd-19 ofta slår hårdare mot en person i dålig fysisk form.

Fysisk aktivitet minskar risken för:

  • förtida död, oavsett orsak
  • hjärt-kärlsjukdom, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt, stroke
  • metabola sjukdomar, till exempel typ 2 diabetes, fetma, metabola syndromet
  • cancer, till exempel tjocktarms- och bröstcancer
  • fall och benbrott, till exempel höftfraktur
  • psykisk ohälsa, till exempel demens, depression